Vattay Constructions házépítés, generálkivitelezés - logo

Az ingatlanpiac alakulása 2022 őszén

Versenyfutás az idővel: aki halogatja a döntést, az magas kockázatokat vállal anyagi és minőségbeli vonatkozásokban.

Ingatlanpiaci helyzetjelentés 2022 őszéről.

A világjárvány következtében kialakult félelem és feszültség nagy mértékben befolyásolta a piaci árak alakulását. Ezekben az időkben az ember igyekszik okosan befektetni, megtakarítani és biztonságosan elhelyezni a pénzét. A helyzet épphogy csak elkezdett oldódni a járványhelyzeti korlátozások megszűnésével, ismét kezdett belendülni a gazdaság, amikor újra nem várt csapás ért minket, kitört a háború Oroszország és Ukrajna között.

A gazdaságsegítő program 2024 végéig még jelentősen megkönnyíti azoknak a helyzetét, akik építkezésbe vágnának, így nem csoda, hogy a kereslet jelen pillanatban még felfele ível. Rengetegen szeretnének építkezni, idén is nagy számban készültek tervek, most vágnak bele a legtöbben építkezésbe. Azok, akik még ma elindítják az építési munkálatokat, jókora összeget tudnak megspórolni hosszú távon, hiszen az alapanyag és a munkaerő még rendelkezésre áll, de a nagy kereslet következtében hamar alakulhat ki recesszió, korlátozott számban érhetők el az építkezéshez szükséges források.

Ingatlanpiac alakulása 2022 őszén 1

Versenyfutás az idővel.

Bár a jövő hosszú távon kiszámíthatatlan, jelen helyzetben elmondható, hogy nagyon magas a verseny a jó kivitelezőkért, és aki hamarabb indítja építkezését, annak jut a legjobb munkaerő. Azok, akik sokat rágódnak és tologatják az indulást, sajnos már csak a kontár, rossz minőségű munkát végző csapatok közül tudnak majd válogatni. Emellett a rezsiárak növekedése és az inflációs helyzet romlása is befolyásoló tényező, a mai árakon még kiváló befektetési lehetőségnek számít a korszerű, új építésű ingatlanba fektetett pénz. A korszerűetlen, régi épületek értéke nagy mértékben eshet majd vissza, míg a ma épült okos rendszerrel kialakított konstrukciók teret hódítanak majd. 

Ingatlanpiac alakulása 2022 őszén 2

Ma érdemes belevágni az építkezésbe.

Arra bíztatjuk érdeklődőinket, hogy amennyiben minőségre, pontosságra, megbízhatóságra vágynak, emellett pedig szeretnének rövid időn belül új álomotthonukba beköltözni, hozzanak minél hamarabb döntést, mert a halogatással nem csak minőséget, de a jelenlegi piaci tendenciák alakulását tekintve jelentős pénzt is bukhatnak.

Családi ház építés - látványterv

Építkezés előtt állsz?

Egyeztess időpontot Dénessel és gyere be az irodánkba, hogy részletesebben is megismertessük veled a cégünkkel való együttműködés előnyeit. Kíváncsiak vagyunk a történetedre. Mutasd be az elképzeléseidet és valósítsuk meg azokat közösen.

Fontos vagy számunkra! Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal.

Cég vezetőség

Több évtizedes tapasztalattal és referenciákkal rendelkezünk. Nálunk nincsenek apróbetűs kellemetlen meglepetések. Ügyfeleinkkel az építkezés során számlákkal alátámasztva tételesen számolunk el.

Vattay Kristóf ügyvezető, tulajdonos

Vattay Kristóf
Ügyvezető, tulajdonos
vattayk@vattayconstructions.hu

Vattay Péter, ügyvezető

Vattay Péter
Ügyvezető
vattayp@vattayconstructions.hu

Vattay Constructions - logo

Köszönjük üzenetét!

Megkeresése fontos számunkra.
Kollégánk a megadott elérhetőségek valamelyikén hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.