Vattay Constructions házépítés, generálkivitelezés - logo

Miért érdemes minél előbb belevágni az építkezésbe?

Vágjon bele minél előbb az építkezésbe, hogy kevesebb legyen a kitettsége az inflációval szemben.

Piaci trendek alapján, aki előbb vág bele az építkezésbe, komoly költségeket takaríthat meg.

Magánszereplőként a világgazdasági eseményeket figyelemmel kísérve számos kétség és kérdés merülhet fel bennünk. A családi otthon megépítésébe belevágni nagy felelősség, nem minden nap építtetünk házat, így természetes, hogy többször is átgondoljuk, belevágjunk-e ilyen bizonytalan helyzetben az építkezésbe.  

A bankban tartott megtakarításunk a jelenlegi gazdasági tendenciáknak köszönhetően napról napra egyre kevesebbet ér, az inflációs jelenség minden szektort keményen sújt, az áremelkedések pedig most még inkább fokozódtak az orosz-ukrán háború következtében.

Miért érdemes minél előbb belevágni az építkezésbe? 1

Mik a jelenlegi gazdasági tendenciák? Mire lehet számítani az építőiparban?

Jelenleg számos tényező befolyásolja az építőipart, melyek mind hatással vannak az árképzésre, magányszemélyként és vállalkozóként is kihívásokkal kell szembenéznünk. 

Egyrészt számolni kell az energiaárak erőteljes növekedésével, az alapanyagellátási problémákkal, emellett pedig a munkaerőhiánnyal és annak drágulásával is. Az építkezési költségek átlagosan 40%-kal emelkedtek a korábbi árakhoz képest.

Érdemes figyelembe venni, hogy a jelenlegi helyzet csak fokozódni fog, számítani kell a későbbiekben a hitelköltségek növekedésére. 

Miért érdemes minél előbb belevágni az építkezésbe 2

Miért érdemes építkezésbe fektetni?

Jelen helyzetben a befektetési lehetőségeket figyelembevéve kijelenthető, hogy az egyik legbiztonságosabb döntés, ha ingatlan építésébe menekítjük a félretett pénzünket, méghozzá minél hamarabb. A ma megépített családi ház jövő évre akár 40%-kal többet érhet majd, azonban azok, akik nem kezdik el idén az építkezést, ugyan ekkora mértékű értékcsökkenésre számíthatnak megtakarításukat tekintve, vagyis ennyivel lehet magasabb az építkezés költsége.

Nem érdemes tehát halogatni az építkezést, arra bíztatjuk érdeklődőinket, hogy minél hamarabb vásárolják meg az építkezéshez szükséges anyagokat és vágjanak bele a kivitelezésbe, hiszen akár néhány hét elteltével is erős drágulással lehet majd számolni.

Miért érdemes minél előbb belevágni az építkezésbe? 3

Építkezés előtt állsz?

Egyeztess időpontot Dénessel és gyere be az irodánkba, hogy részletesebben is megismertessük veled a cégünkkel való együttműködés előnyeit. Kíváncsiak vagyunk a történetedre. Mutasd be az elképzeléseidet és valósítsuk meg azokat közösen.

Fontos vagy számunkra! Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal.

Cég vezetőség

Több évtizedes tapasztalattal és referenciákkal rendelkezünk. Nálunk nincsenek apróbetűs kellemetlen meglepetések. Ügyfeleinkkel az építkezés során számlákkal alátámasztva tételesen számolunk el.

Vattay Kristóf ügyvezető, tulajdonos

Vattay Kristóf
Ügyvezető, tulajdonos
vattayk@vattayconstructions.hu

Vattay Péter, ügyvezető

Vattay Péter
Ügyvezető
vattayp@vattayconstructions.hu

Vattay Constructions - logo

Köszönjük üzenetét!

Megkeresése fontos számunkra.
Kollégánk a megadott elérhetőségek valamelyikén hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.