Vattay Constructions házépítés, generálkivitelezés - logo

A 2021-es építőanyag árrobbanás és az ebből eredő dilemmák.

Vágjak bele az építkezésbe, vagy várjak inkább?

Sokféle hírt és véleményt hall az ember az építkezéssel kapcsolatban, de mi a valóság?

Laikusként, megrendelőként ijesztő ilyenkor építkezni? Nem tudjuk, hogy hol áll meg a házépítés vége anyagilag? Ezek a kérdések merülnek fel az építkezés előtt álló emberekben. Nekünk generál kivitelezőknek kötelességünk a legjobb tudásunk szerint tanácsokat adni.

Valóban nehéz kiszámítani, hogy a következő 1-2 évben mi fog történni az anyag árakkal. Egyet viszont majdnem biztosra vehetünk: az árak felfelé mennek. Ebből adódóan érdemes minél előbb elkezdeni az építkezést és lekötni az anyagokat a mai piaci árakon. Ezzel akár 20-30% is megspórolható néhány hónap alatt. Ekkora hozamot a legjobb befektetési alapok is csak ritkán érnek el. Aki ma elkezdi az építkezést és bevásárol az előre leköthető anyagokból tízmilliókat spórolhat meg. Összegezve: Most érdemes építkezni, mert aki vár az komoly pénzeket fog elbukni, vagy akár ennek hatására meg sem fog épülni a családnak szánt új fészek.

Az utóbbi évek trendjei. Nézzük meg a múltat, hogy felkészülhessünk a jövőre.

Az elmúlt években Európában így Magyarországon is építőipari fellendülés volt tapasztalható. Ennek mik a mellékhatásai, következményei?

Egyre inkább tapasztalható a piacon a munkaerő hiány, vagy akár most már az anyag hiány is. Ebből következett a folyamatos négyzetméter ár növekedés. Az előző évek trendjei alapján azt mondhatjuk, hogy az árak felfele kúsznak, egyeletlenül és kiszámíthatatlanul.

A városi legenda miszerint az árak csökkenni, vagy akár drasztikusan visszafognak esni tévhit. Ebbe a csapdába beleesve aki kivár az komoly pénzeket vagy akár az álmát bukhatja el a várható drágulások miatt.

Építőanyag - faáru
Építőanyag - falazóanyag

Építkezés előtt állsz?

Egyeztess időpontot Dénessel és gyere be az irodánkba, hogy részletesebben is megismertessük veled a cégünkkel való együttműködés előnyeit. Kíváncsiak vagyunk a történetedre. Mutasd be az elképzeléseidet és valósítsuk meg azokat közösen.

Fontos vagy számunkra! Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal.

Cég vezetőség

Több évtizedes tapasztalattal és referenciákkal rendelkezünk. Nálunk nincsenek apróbetűs kellemetlen meglepetések. Ügyfeleinkkel az építkezés során számlákkal alátámasztva tételesen számolunk el.

Vattay Kristóf ügyvezető, tulajdonos

Vattay Kristóf
Ügyvezető, tulajdonos
vattayk@vattayconstructions.hu

Vattay Péter, ügyvezető

Vattay Péter
Ügyvezető
vattayp@vattayconstructions.hu

Vattay Constructions - logo

Köszönjük üzenetét!

Megkeresése fontos számunkra.
Kollégánk a megadott elérhetőségek valamelyikén hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.